Večera za 5

Recept za 5: Moslavina u bakinom loncu

RTL.hr
06.06.2019 09:40

Knedle na pari

- dcl ulja

- Prstohvat soli

- 1 kg glatkog brašna

- l mlijeka

- 1 svježi kvasac

- 1 žlica šećera

Razmrviti kvasac sa šećerom i mlijekom te ostaviti da se digne. Ostale sastojke pomiješati i dodati kvasac. Umijesiti dizano tijesto. Razvaljati tijesto na 2 cm debljine i oblikovati knedle. Pustiti da se tijesto digne i kuhati na pari.

Divljač u umaku

- 3 kg mesa divljači (but jelena)

- 1 kg crvenog luka

- kg mrkve

- 25 dkg korijena peršina

- Sol, mješavina začina, mljevena crvena paprika

- 1 žlica senfa

- Korica limuna

- Lovorov list

- 2 dcl crnog vina

Meso divljači (but jelena) 24h ranije staviti u marinadu (3 l vode, lovorov list, papar u zrnu, sol, mljevena crvena paprika, crveni i bijeli luk, mrkva, peršin – skuhati i u ohlađeno staviti meso). Sitno nasjeckati luk, mrkvu i peršin te staviti da se pirja. Na pola pirjanja dodati meso u komadu i začiniti. Pirjati dok meso ne omekša, zatim izvaditi i ohladiti te hladno narezati. U međuvremenu izmiksati umak i dodatno začiniti mješavinom začina, lovorovim listom, senfom i koricom limuna. Pred posluživanje dodati crno vino. Narezano meso vratiti u umak.