Knedle na pari
- dcl ulja
- Prstohvat soli
- 1 kg glatkog brašna
- l mlijeka
- 1 svježi kvasac
- 1 žlica šećera
Razmrviti kvasac sa šećerom i mlijekom te ostaviti da se digne. Ostale sastojke pomiješati i dodati kvasac. Umijesiti dizano tijesto. Razvaljati tijesto na 2 cm debljine i oblikovati knedle. Pustiti da se tijesto digne i kuhati na pari.
Divljač u umaku
- 3 kg mesa divljači (but jelena)
- 1 kg crvenog luka
- kg mrkve
- 25 dkg korijena peršina
- Sol, mješavina začina, mljevena crvena paprika
- 1 žlica senfa
- Korica limuna
- Lovorov list
- 2 dcl crnog vina
Meso divljači (but jelena) 24h ranije staviti u marinadu (3 l vode, lovorov list, papar u zrnu, sol, mljevena crvena paprika, crveni i bijeli luk, mrkva, peršin – skuhati i u ohlađeno staviti meso). Sitno nasjeckati luk, mrkvu i peršin te staviti da se pirja. Na pola pirjanja dodati meso u komadu i začiniti. Pirjati dok meso ne omekša, zatim izvaditi i ohladiti te hladno narezati. U međuvremenu izmiksati umak i dodatno začiniti mješavinom začina, lovorovim listom, senfom i koricom limuna. Pred posluživanje dodati crno vino. Narezano meso vratiti u umak.