Sastojci:
- 2 veća seitana
- 100 g suhih šljiva
- 0,5 dl crnog vina
- 150 g mrkve
- 250 g luka
- 30 g češnjaka
- 20 g crvene mljevene paprike, slatke i ljute
- 75 g pirea od rajčice
- 50g senfa
- 10 g soli
- 10 g papra
- 30 g korijena celera
- 30 g korijena peršina
- 3 lovorova lista
- 20 g ajvara
- 10 dag suhog sejtana
Priprema:
Seitan marinirajte solju, senfom, vinom i češnjakom. Pirjajteluk s povrcem i zacinite crvenom paprikom, slatkom i ljutom. Seitan popržite na ulju i dodajte u umak. Pri kraju dodajte senf, pire od rajcica, ajvar, papar. Šljive namocite u crnom vinu i pred kraj dodajte u umak. Poslužite sa žličnjacima bez jaja .
Žličnjaci bez jaja : U 300 gglatkog brašna dodajte vodu, crvenu papriku, peršin i miješajte žlicom, kao za noklice. Na štednjak stavite posoljenu vodu i kad jako zavrije ubacujete žličnjake ( uzmete smjesu na žlicu i ubacite u vruću vodu). Kad su kuhani, procijedite, i lagano propirjajte na margarinu ili maslinovom ulju i poslužite uz glavno jelo.