Večera za 5

Recept za 5: Nešto je divlje u zraku

Veganski obrok prepun raznih namirnica

RTL.hr
04.06.2019 08:17

Sastojci:

- 2 veća seitana

- 100 g suhih šljiva

- 0,5 dl crnog vina

- 150 g mrkve

- 250 g luka

- 30 g češnjaka

- 20 g crvene mljevene paprike, slatke i ljute

- 75 g pirea od rajčice

- 50g senfa

- 10 g soli

- 10 g papra

- 30 g korijena celera

- 30 g korijena peršina

- 3 lovorova lista

- 20 g ajvara

- 10 dag suhog sejtana

Priprema:

Seitan marinirajte solju, senfom, vinom i češnjakom. Pirjajteluk s povrcem i zacinite crvenom paprikom, slatkom i ljutom. Seitan popržite na ulju i dodajte u umak. Pri kraju dodajte senf, pire od rajcica, ajvar, papar. Šljive namocite u crnom vinu i pred kraj dodajte u umak. Poslužite sa žličnjacima bez jaja .

Žličnjaci bez jaja : U 300 gglatkog brašna dodajte vodu, crvenu papriku, peršin i miješajte žlicom, kao za noklice. Na štednjak stavite posoljenu vodu i kad jako zavrije ubacujete žličnjake ( uzmete smjesu na žlicu i ubacite u vruću vodu). Kad su kuhani, procijedite, i lagano propirjajte na margarinu ili maslinovom ulju i poslužite uz glavno jelo.