Play ponuda
Play ponuda

Recept za 5: Nezadovoljna junica

Crnokosa je Andreja pravila „zagorsku pašticadu“ prema maminu receptu.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 5.3.2020. u 10:00
Play ponuda

sastojci:

1,5-2 kg junećeg buta

4 glavice luka

4 veće mrkve

2 korijena peršina

manji celer

150 dg špeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

2 žlice senfa

sol

papar

4 suhe šljive

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
'DVOLIČNI SU'

Meri i Davor za RTL.hr o polufinalistima: 'Neki nisu zaslužili doći ni do pola showa, kamoli do finala'

3 suhe smokve

2-3 dl crnog vina

3 dl pasirane rajčice

Juneći but nasolimo, popaprimo i našpikamo sa špekom, premažemo senfom i stavimo na vruće ulje da se poprži sa svih strana kako bismo zatvorili pore. Povrće nasjeckamo i stavimo na tu masnoću da se poprži i na to vratimo meso, stavimo pasiranu rajčicu i crno vino! Pustimo kuhati 2 sata i nakon toga izvadimo komad mesa, izmiksamo povrće, narežemo meso na komadiće i vratimo opet u povrće. Dodajemo smokve, šljive i prema potrebi još pasirane rajčice, zatim malo vina i vode te ostavimo kuhati još sat vremena. Soli i papra stavimo prema želji, a uz to poslužimo njoke. Skuhamo 3-4 veća krumpira, izgnječimo ih, dodamo jedno jaje i oko 300-400 dg mekog brašna te žličicu soli! Razvaljamo i pravimo njoke koje stavljamo u kipuću vodu i nakon 5-10 minuta vadimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Recept za 5: Lukin jastog

Play ponuda

Više s weba