Večera za 5

Recept za 5: Nezadovoljna junica

Crnokosa je Andreja pravila zagorsku pašticadu" prema maminu receptu.

RTL.hr
05.03.2020 10:00

sastojci:

1,5-2 kg junećeg buta

4 glavice luka

4 veće mrkve

2 korijena peršina

manji celer

150 dg špeka

2 žlice senfa

sol

papar

4 suhe šljive

3 suhe smokve

2-3 dl crnog vina

3 dl pasirane rajčice

Juneći but nasolimo, popaprimo i našpikamo sa špekom, premažemo senfom i stavimo na vruće ulje da se poprži sa svih strana kako bismo zatvorili pore. Povrće nasjeckamo i stavimo na tu masnoću da se poprži i na to vratimo meso, stavimo pasiranu rajčicu i crno vino! Pustimo kuhati 2 sata i nakon toga izvadimo komad mesa, izmiksamo povrće, narežemo meso na komadiće i vratimo opet u povrće. Dodajemo smokve, šljive i prema potrebi još pasirane rajčice, zatim malo vina i vode te ostavimo kuhati još sat vremena. Soli i papra stavimo prema želji, a uz to poslužimo njoke. Skuhamo 3-4 veća krumpira, izgnječimo ih, dodamo jedno jaje i oko 300-400 dg mekog brašna te žličicu soli! Razvaljamo i pravimo njoke koje stavljamo u kipuću vodu i nakon 5-10 minuta vadimo.