Večera za 5

Recept za 5: Odrezak na crnom zlatu

Ribeye steak na pljukancima s veloute tartutfatom

RTL.hr
31.05.2019 11:47

- 5x steakova po 350grama svaki

- 150 grama tartufate

- 50 grama crnog tartufa

- 1000 grama brašna

- 1 dcl bijelog vina malvazije

- 25 grama goveđe kocke

- 250 grama maslaca

- 50 grama grančica timijana sviježeg

- 200 grama lista rukole

- 500 grama cherry rajčica

- 1 dcl acceta balsamica

- 2 dcl maslinovog ulja

- Sol u zrnu

- Papar

- Češnjak u prahu

Steakove začinimo solju i češnjakom u prahu. Tako začinjene stavimo u vakum vrećicu i kuhamo sous vide tehnikom (zapakiramo skupa sa začinima i vakumiramo te kuhamo dva, dvai pol sata). Napravimo goveđi temeljac i pljukance skuhamo (pljukance napravimo od brašna, vode i malvazije).

Napravimo veloute kremu u koju dodamo tartufatu i skuhane pljukance. Steakove nakon sous vide-ranja popečemo na maslacu i timijanu i serviramo sve to skupa sa cheery rajčicamai rukolom.Na sve to naribamo crni tartuf.