Bakin kruh
- 30 gkvasca
- 30 gšećera
- 30 gsoli
- 625 ml mlake vode
- 500 goštrog brašna
- 500 gglatkog brašna
- Maslac
U mlaku vodu stavitišećer i kvasac i zamiješati.Kad se to malo digne dodatiu brašno i sol, potom miješati5 minuta i ostaviti u posudi prekrivenoj folijom 1 sat, na vrhu zarezati na 3 mjesta, staviti u tepsiju i pustitida se jošmalo digne. Peći na 200 stupnjeva 30-ak minuta.
Okusi djetinstva
- 8 paprika
- 1 kg krumpira
- 2 glavice luka
- malo slanine
- Sol, vegeta, papar, crvena mljevena paprika
- izribati krumpir, posoliti, ostavitida pusti vodu
Ocijediti krumpir, dodati dinstani luk isitno nasjeckanu slaninu, dodati začine po želji. Staviti ih u tepsiju, okonjih ostatak izribanog krumpira te premazati uljem. Nakon toga pećina 180 stupnjeva oko 1 sat, tijekom pečenja okreniti ih 2-3 puta.