Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Orbanići i žminjski pijat

Zdenka Jakus u svojoj 'Večeri za 5 na selu' pripremila je žminjski specijalitet

Image
RTL.HR/ 30.5.2019. u 8:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ORBANIĆI

  • Nekoliko vrsta sira, a Zdenka Jakus za svoju večeru koristila je: Žminjski sir, Istarski sir, Latufino s tartufima i Veli Jože

ZA DOMAĆI KRUH:

  • brašno
  • sol
  • 2 jaja
  • kvasac
  • mlaka voda

Od brašna, jaja, kvasca, soli i mlake vode umijesiti tijesto. Tijesto prekriti krpom i ostaviti da se diže. Nakon  nekog vremena premijesiti tijesto,oblikovati ga u kruh te staviti na pleh za pečenje. Kruh se peče otprilike 30 minuta na srednje jakoj vatri u kominu.

ŽMINJSKI PIJAT

  • domaći makaruni (brašno, sol, jaje,mlaka voda)
  • pršut
  • kobasice
  • panceta
  • rikola
  • naribani domaći sir

Od brašna, jednog jaja i mlake vode umijesiti glatko tijesto. Rukama oblikovati na pobrašnjenoj podlozi makarune. Tako oblikovane makarune skuhamo u slanoj kipućoj vodi. Kada su kuhani, premjestimo ih u tavu zajedno s pancetom, sirom i rikolom.

"Žminjski pijat"; domaći žminjski makaruni, domaći pršut, domaće kobasice OPG- a , domaća panceta , domaća rikula, naribani domaći sir

Umjesiti i skuhati domaće makarune; potrebno cca 45 min, narezati i pržiti suhomesnate proizvode potrebno cca 20 min. Kasnije se oni miješaju s tjesteninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠEĆER NA KRAJU

Kod Jovana u gostima svima se svidjela baklava: 'Okus, slatkoća, sve - desert je bio odličan!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba