ORBANIĆI
- Nekoliko vrsta sira, a Zdenka Jakus za svoju večeru koristila je:Žminjski sir, Istarski sir, Latufino s tartufima iVeli Jože
ZA DOMAĆI KRUH:
- brašno
- sol
- 2 jaja
- kvasac
- mlaka voda
Od brašna, jaja, kvasca, soli i mlake vode umijesiti tijesto. Tijesto prekriti krpom i ostaviti da se diže. Nakon nekog vremena premijesiti tijesto,oblikovati ga u kruh te staviti na pleh za pečenje. Kruh se peče otprilike 30 minuta na srednje jakoj vatri u kominu.
ŽMINJSKI PIJAT
- domaći makaruni (brašno, sol, jaje,mlaka voda)
- pršut
- kobasice
- panceta
- rikola
- naribani domaći sir
Od brašna, jednog jaja i mlake vode umijesiti glatko tijesto. Rukama oblikovati na pobrašnjenoj podlozi makarune. Tako oblikovane makarune skuhamo u slanoj kipućoj vodi. Kada su kuhani, premjestimo ih u tavu zajedno s pancetom, sirom i rikolom.
"Žminjski pijat"; domaći žminjski makaruni, domaći pršut, domaće kobasice OPG- a , domaća panceta , domaća rikula, naribani domaći sir
Umjesiti i skuhati domaće makarune; potrebno cca 45 min, narezati i pržiti suhomesnate proizvode potrebno cca 20 min. Kasnije se oni miješaju s tjesteninom.