Večera za 5

Recept za 5: Orbanići i žminjski pijat

Zdenka Jakus u svojoj 'Večeri za 5 na selu' pripremila je žminjski specijalitet

RTL.hr
30.05.2019 08:15

ORBANIĆI

- Nekoliko vrsta sira, a Zdenka Jakus za svoju večeru koristila je:Žminjski sir, Istarski sir, Latufino s tartufima iVeli Jože

ZA DOMAĆI KRUH:

- brašno

- sol

- 2 jaja

- kvasac

- mlaka voda

Od brašna, jaja, kvasca, soli i mlake vode umijesiti tijesto. Tijesto prekriti krpom i ostaviti da se diže. Nakon nekog vremena premijesiti tijesto,oblikovati ga u kruh te staviti na pleh za pečenje. Kruh se peče otprilike 30 minuta na srednje jakoj vatri u kominu.

ŽMINJSKI PIJAT

- domaći makaruni (brašno, sol, jaje,mlaka voda)

- pršut

- kobasice

- panceta

- rikola

- naribani domaći sir

Od brašna, jednog jaja i mlake vode umijesiti glatko tijesto. Rukama oblikovati na pobrašnjenoj podlozi makarune. Tako oblikovane makarune skuhamo u slanoj kipućoj vodi. Kada su kuhani, premjestimo ih u tavu zajedno s pancetom, sirom i rikolom.

"Žminjski pijat"; domaći žminjski makaruni, domaći pršut, domaće kobasice OPG- a , domaća panceta , domaća rikula, naribani domaći sir

Umjesiti i skuhati domaće makarune; potrebno cca 45 min, narezati i pržiti suhomesnate proizvode potrebno cca 20 min. Kasnije se oni miješaju s tjesteninom.