Play ponuda
Play ponuda

Recept za 5: Pčelica Maja

Adilov desert - torta od meda.

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 21.2.2020. u 14:24
Play ponuda

Sastojci za kore:

6 jaja

250-300 grama šećera

6 žlica meda

2 žlice sode bikarbone

250 grama maslaca

850 grama brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sastojci za kremu:

1,5 kg kisele povlake ili kiselog vrhnja

350 grama kondenziranog mlijeka

2 žlice meda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'


Priprema kora:

Pomiješati jaja, šećer, med, maslac mlijeko i sodu. Staviti kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje (stalno miješati da med ne zagori), kuhati dok ne zavrije. Maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi. U hladnu smjesu pomalo dodavati brašno i zamijesiti tijesto. Podijeliti tijesto na jednake dijelove. Tijesto tanko razvaljati  na masnom papiru i pritisnuti ga kalupom promjera 20 cm. Kore peći na 170°C oko 4 minute. Kore ne smiju potamniti. Vruće kore treba složiti jednu na drugu s masnim papirom i lagano ih nečim pritisnuti dok pripremate kremu.

Priprema kreme:

Pomiješati sve sastojke i dobro izmiksati. Sve kore premazati bogatim slojem kreme, kad završite sa slaganjem, cijelu tortu premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Carpaccio od kozica

Play ponuda

Više s weba