Večera za 5

Recept za 5: Pčelica Maja

Adilov desert - torta od meda.

RTL TV
21.02.2020 14:24

Sastojci za kore:

6 jaja

250-300 grama šećera

6 žlica meda

2 žlicesode bikarbone

250 grama maslaca

850 grama brašna

Sastojci za kremu:

1,5 kg kisele povlake ili kiselog vrhnja

350 grama kondenziranog mlijeka

2 žlice meda


Priprema kora:

Pomiješati jaja, šećer, med, maslac mlijeko i sodu. Stavitikuhati na laganu vatru uz stalno miješanje (stalno miješati da med ne zagori), kuhatidok ne zavrije. Maknutis vatre i ostavitida se ohladi.U hladnu smjesu pomalo dodavati brašno i zamijesiti tijesto.Podijeliti tijesto na jednake dijelove.Tijesto tanko razvaljati na masnom papiru i pritisnuti ga kalupom promjera 20 cm.Kore peći na 170C oko 4 minute. Kore ne smiju potamniti.Vruće kore treba složiti jednu na drugu s masnim papirom i lagano ih nečim pritisnutidok pripremate kremu.

Priprema kreme:

Pomiješati sve sastojke i dobro izmiksati. Sve kore premazati bogatim slojem kreme, kad završite sa slaganjem, cijelu tortu premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.