Sastojci za kore:
6 jaja
250-300 grama šećera
6 žlica meda
2 žlicesode bikarbone
250 grama maslaca
850 grama brašna
Sastojci za kremu:
1,5 kg kisele povlake ili kiselog vrhnja
350 grama kondenziranog mlijeka
2 žlice meda
Priprema kora:
Pomiješati jaja, šećer, med, maslac mlijeko i sodu. Stavitikuhati na laganu vatru uz stalno miješanje (stalno miješati da med ne zagori), kuhatidok ne zavrije. Maknutis vatre i ostavitida se ohladi.U hladnu smjesu pomalo dodavati brašno i zamijesiti tijesto.Podijeliti tijesto na jednake dijelove.Tijesto tanko razvaljati na masnom papiru i pritisnuti ga kalupom promjera 20 cm.Kore peći na 170C oko 4 minute. Kore ne smiju potamniti.Vruće kore treba složiti jednu na drugu s masnim papirom i lagano ih nečim pritisnutidok pripremate kremu.
Priprema kreme:
Pomiješati sve sastojke i dobro izmiksati. Sve kore premazati bogatim slojem kreme, kad završite sa slaganjem, cijelu tortu premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.