- 8 jaja
- 2 l mlijeka
- 10 žlica šećera
- 4 vrećice vanili šećera
- 4 pune žlice brašna
- 1 limun
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke. Žumanjke ostaviti da čekaju svoj red,a od bjelanjaka mikserom"istući" čvrst snijeg.Zakuhati u većoj posudi mlijeko i u kipuće mlijeko dodavati žlicom žličnjake od bjelanjaka. Nakon što svaki žličnjak kuha pola minute okrenuti ga i kuhati još pola minute. Kada smo sav snijeg upotrijebili tada mlijeko u kojem su se žličnjaci kuhali precjedimo ili samo povadimo ostatke žličnjaka iz mlijeka.
Tada u posudi izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šečer i brašno zajedno sa malo mijeka. Kada dobijemo jedinstvenu masu, lagano je ulijevamo u zavrelo mlijeko i sve zajedno kuhamo stalno miješajući kuhačom. Krema je gotova kada počne gusnuti i kada je lijepo žućkasta i sjajna. Vrućom kremom preliti žličnjake. Servirati hladno u lijepim posudicama. Po želji može se po vrhu posipati kakao, čokoladne mrvice ili strugotine čokolade.