Sastojci:
- 1 dl ulja
- 2 glavice luka
- 30 dkg pilećih jetrica
- 1 dcl mlijeka
- malo soli
- malo papra
- 2 kisela krastavca
- 1 žlica kapara
- 1 kuhano jaje
- 1 žlica senfa
- 25 dkg maslaca
Na zagrijanom ulju kratko na laganoj vatri popržite sitno nasjeckani luk.
Kada se luk zažuti, dodajte na manje komade narezana očišćena pileća jetra, promiješajte i dodajte mlijeko.Nakon 15-ak minuta, kada tekućina ispari, jetrica prebacite u sjeckalicu (blender).
Posolite, popaprite, ubacite kisele krastavce narezane na komade, kapare, tvrdo kuhano jaje narezano na komade, senf i omekšani maslac (ostavljen na sobnoj temperaturi).Sve zajedno dobro usitnite i promiješajte u sjeckalici, prohladite u frižideru i uživajte u ovom čarobnom namazu.