SASTOJCI:
- Mljeveno meso (svinjsko, pileće juneće) 1500 g
- Sol, biber, suho začinsko biljepo želji
- Vrhnje 500 g
- Brašno,glatko 300 g
- Jaje 1-2 kom
- Ulje 2-3 dl
- Hren
- Luk, svježa paprika
PRIPREMA: Od brašna , soli i vode umiješati smjesu gustu za palačinke te ispeći 7 palačinki. Mljeveno meso začiniti solju, biberom i začinskim biljete dodati jaja i sve dobro i ravnomjerno promiješati. U taviprodinstati sitno nasjeckani luk i papriku te dodati meso koje se dopola prodinsta. Staviti palačinku i na nju smjesu mljevenog mesa kao fil. Sve lagano zaliti vrhnjem. Taj postupak ponoviti 6 puta i na kraju završiti sa palačinkom preko koje se premaže vrhnje. Sve se skupa zapečeu pećnicioko 50 minuta na 200 stupnjeva. Nakon toga se izvadi iz pečnice, ohladi i nareže poput torte na trokute te prelije umakom.
Priprema umaka
Sastojci:
- 2 žlice brašna
- 4 dl mlijeka
- 1 žlica hrena
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica limunovog soka
- Začinsko bilje, šećer, sol
PRIPREMA:Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i žličicom šećera, dodajte naribani hren i kuhajte oko 10 minuta da se umak zgusne. U gotov umak umiješajte limunov sok.