Sastojci:
- 300 g svežih jagoda (približne veličine)
- 330 g keksića
- 110 g maslaca
- 200 g mliječne čokolade
- 100 g crne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- Kalup za tart
- Šlag (rum/vanilija)
Priprema
Keksiće izblendirati, dodati istopljeni maslac i sve dobro izmiksati.Smjesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu. Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrijati slatko vrhnje (ne smije provrijeti) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji minuut, a zatim dobro izmiješati.
Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko biskvita od keksa.Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje.Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa i narezati. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.