Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Pop art Andy Warhola

Tart od čokolade i jagode

Image
RTL.HR/ 2.8.2019. u 8:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci:

  • 300 g svežih jagoda (približne veličine)
  • 330 g keksića
  • 110 g maslaca
  • 200 g mliječne čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • Kalup za tart
  • Šlag (rum/vanilija)

Priprema

Keksiće izblendirati, dodati istopljeni maslac i sve dobro izmiksati. Smjesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu. Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrijati slatko vrhnje (ne smije provrijeti) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji minuut, a zatim dobro izmiješati.


Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko biskvita od keksa. Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje. Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa i narezati. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Bakina zlevanka

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba