Večera za 5

Recept za 5: Pop art Andy Warhola

Tart od čokolade i jagode

RTL.hr
02.08.2019 08:18

Sastojci:

- 300 g svežih jagoda (približne veličine)

- 330 g keksića

- 110 g maslaca

- 200 g mliječne čokolade

- 100 g crne čokolade

- 200 ml slatkog vrhnja

- Kalup za tart

- Šlag (rum/vanilija)

Priprema

Keksiće izblendirati, dodati istopljeni maslac i sve dobro izmiksati.Smjesu zatim prebaciti u kalup i pažljivo rasporediti po dnu. Čokoladu izlomiti na kockice. Zagrijati slatko vrhnje (ne smije provrijeti) i preliti njom čokoladu. Ostaviti da odstoji minuut, a zatim dobro izmiješati.


Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati ujednačenu čokoladnu masu preko biskvita od keksa.Oprane i očišćene jagode pažljivo gurnuti u čokoladnu masu, tako da jedna polovina voća viri iz nje.Ostaviti poslasticu u frižideru da odstoji najmanje dva sata.
Gotov kolač izvaditi iz kalupa i narezati. Po želji posuti bademima, orasima ili pistaćima.