Večera za 5

Recept za 5: Potopljena ovca

Ukusno domaće predjelo

RTL.hr
25.06.2019 08:00

- ovčji sir u maslinovom ulju sa maslinama

- creski udić - sušena ovčetina, punjene gljive, focaccia

Punjene gljive/ smeđi šampinjoni

- stapke gljiva

- krušne mrvice

- češnjak

- peršin

- sol, papar, mješavina začina

- maslinovo ulje

Gljive punimo nadjevom i pečemo u pećnici na 200*C cca 20 min.

Focaccia

- 200 gr brašna

- 150 gkuhanog krumpira

- 200 ml vode

- 1 žličica šećera

- 1 žličica soli

- kvasac

- masline

- mini-rajčice

Brašno i krumpir miksamo, dodamo dignuti kvasac, sve dobro izmiješamo. Maslinovim ulje namastimo tepsiju, namaštenim rukama prebacimo tijesto te utisnemo masline. Pustimo da se tijesto diže sat vremena. Pouljimo tijesto i lagano stavimo rajčice. Pečemo u pećnici na 200*C cca 30 min.