- ovčji sir u maslinovom ulju sa maslinama
- creski udić - sušena ovčetina, punjene gljive, focaccia
Punjene gljive/ smeđi šampinjoni
- stapke gljiva
- krušne mrvice
- češnjak
- peršin
- sol, papar, mješavina začina
- maslinovo ulje
Gljive punimo nadjevom i pečemo u pećnici na 200*C cca 20 min.
Focaccia
- 200 gr brašna
- 150 gkuhanog krumpira
- 200 ml vode
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- kvasac
- masline
- mini-rajčice
Brašno i krumpir miksamo, dodamo dignuti kvasac, sve dobro izmiješamo. Maslinovim ulje namastimo tepsiju, namaštenim rukama prebacimo tijesto te utisnemo masline. Pustimo da se tijesto diže sat vremena. Pouljimo tijesto i lagano stavimo rajčice. Pečemo u pećnici na 200*C cca 30 min.