Večera za 5

Recept za 5: Potopljene kruške

Lučanov recept za kruške kuhane u vinu i začinima, servirane sa sladoledom.

RTL TV
19.02.2020 10:23

Sastojci:

svježa kruška

kristal šećer

vanilin-šećer

cimet

crno vino Teran

cimet u kori

mljeveni cimet

klinčići

sladoled od vanilije

limun

škrobno brašno

Priprema:

Kruške ogulimo, ostavimo im peteljke pa ih premjestimo u zdjelu, poprskamo sokom od limuna pomiješanim sa 100 ml vodei stavimo na stranu.U lonac dodamo kristal šećer i karameliziramo, ulijemo crno vino i 100 ml vode, dodamo koricu cimeta i klinčiće pa ostavimo da zavrije. Zatimdodamo kruške ina laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.Kruške izvadimo na tanjure, umak procijedimo i zgusnemo sa škrobnim brašnom te nastavimo kuhati dok umak ne zgusne.Gotov umak prelijemo po kruškama i serviramo sa sladoledom po želji.