KREKERI OD SJEMENKI
- Lanene sjemenke
- Sezamove sjemenke
- Zobene pahuljice
- Bučine sjemenke
- Krušne mrvice
- Sol, papar
Četiri velike žlice lana i sezama namočimo u vodi. Količina vode ovisi o tome koliko će vam sjemenke upiti.
Nakon što su se sjemenke namočile dodamo začine, bučine sjemenke i zobene pahuljice. To sve stavimo u blender i miksamo do željene finoće.Ako je potrebno dodamo malo krušnih mrvica, smijesa mora biti ljepljiva ne tekuća. Radimo oblike i stavljamo ih na zagrijanu tavu bez ulja.
NAMAZ OD SLANUTKA
- Slanutak
- Celer
- Sol, papar
- Sušene rajčice
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Limunov sok
Dvije šalice slanutka namočimo dan prije u mlakoj vodi. U zdjelu dodajemo ocijeđeni slanutak, začine, celer, sol i papar, trisušene rajčice, četirižlice maslinovog ulja,češnjak, celeri sok od pola limuna.
JUHA OD TIKVICA
- Tikvice
- Luk
- Maslinovo ulje
- Krumpir
- Mrkva
- Rajčica
Dvije tikvice narežemo na kolutove, popržimo 1 luk na maslinovom ulju, dodamo tikvice u luk i kratko popržimo. Dodamo 2 krumpira narezana na kockice, 2 mrkve i jednu rajčicu.
Dodamo vode da pokrijemo sadržaj u loncu, dodamo celer, sol, papar, curry. Kuhamo dok krumpir ne omekša pa sve izblendamo štapnim mikserom.