Večera za 5

Recept za 5: Rijavćanski krekeri i vilin vrućak

Namaz od slanutka, krekeri i juha od tikvica

RTL.hr
01.06.2019 08:09

KREKERI OD SJEMENKI

- Lanene sjemenke

- Sezamove sjemenke

- Zobene pahuljice

- Bučine sjemenke

- Krušne mrvice

- Sol, papar

Četiri velike žlice lana i sezama namočimo u vodi. Količina vode ovisi o tome koliko će vam sjemenke upiti.

Nakon što su se sjemenke namočile dodamo začine, bučine sjemenke i zobene pahuljice. To sve stavimo u blender i miksamo do željene finoće.Ako je potrebno dodamo malo krušnih mrvica, smijesa mora biti ljepljiva ne tekuća. Radimo oblike i stavljamo ih na zagrijanu tavu bez ulja.

NAMAZ OD SLANUTKA

- Slanutak

- Celer

- Sol, papar

- Sušene rajčice

- Maslinovo ulje

- Češnjak

- Limunov sok

Dvije šalice slanutka namočimo dan prije u mlakoj vodi. U zdjelu dodajemo ocijeđeni slanutak, začine, celer, sol i papar, trisušene rajčice, četirižlice maslinovog ulja,češnjak, celeri sok od pola limuna.

JUHA OD TIKVICA

- Tikvice

- Luk

- Maslinovo ulje

- Krumpir

- Mrkva

- Rajčica

Dvije tikvice narežemo na kolutove, popržimo 1 luk na maslinovom ulju, dodamo tikvice u luk i kratko popržimo. Dodamo 2 krumpira narezana na kockice, 2 mrkve i jednu rajčicu.

Dodamo vode da pokrijemo sadržaj u loncu, dodamo celer, sol, papar, curry. Kuhamo dok krumpir ne omekša pa sve izblendamo štapnim mikserom.