Večera za 5

Recept za 5: Rižoto od cuketa i pršuton kojega ni

Rižoto s tikvicama zanimljivog imena napravila je Jasna Matić

RTL.hr
28.05.2019 09:39

- 0,800 kg tikvica

- 0,300 kg riže Arborio

- Jedna glavica luka

- Pileći temeljac

- Maslinovo ulje

- 0,100 kg maslaca

- 0,200 litara bijelog vina

- 0,100 kg pršuta

- 0,100kg sira tipa Grana padana

- 0,080 kg maskarponea

- papra po želji

Skuhamo od piletinei povrća temeljac, naribamo tikvice, ocijedimo, prodinstamo na maslinovom ulju i stavimo sa strane Nakon togaprodinstamo sitno nasjeckani luk, dodamo rižu koju kad se dobro ocakli zalijemo bijelim vinom, dodamo tikvice pa lagano zalijevamo temeljcem. Pred kraj umiješamo maskarpone, sir i maslac. Kod serviranja dodamo smrvljeni pršut koji je prethodno dehidriran na tavi, bez masnoće.

Kulinarski show Večera za 5 na selu" gledajteod ponedjeljka do četvrtka u terminu od 21 sat, a petkom od 20 sati na RTL-u.