- Glatko brašno – 1 kg
- Ulje – 0,5 dcl
- Sol – 0,03 dkg
- Topla voda – 0,5 l
- Buča – 1 kg
- Domaći kravlji sir – 1 kg
- Domaće kiselo vrhnje – 0,5 l
- Jaja – 5 kom
- Svinjska mast – 0,3 dcl
- Vrnje za kuhanje – 0,1 dcl
- Trešnje – 2 kg
- Šećer – 30 dkg
- Vanilin šećer – 2 kom
- Cimet – 20 g
- Šećer u prahu – 5 dkg
- Krušne mrvice – 20 dkg
POSTUPAK:
1. SLANA BUČA – zamijesiti glatko tijesto koje treba odstajati 1 sat. Napraviti nadjev od ocijeđenih buča. Pomiješati ih sjajima, vrhnjem, sirom, mašću i solju. Tijesto tanko razvućite staviti nadjev, zarolati tijesto snadjevom te rezati štrukle. Sve staviti u protvan namašćensmašću te štrukle premazati domaćim jajem.
2. SLATKA ČRIJEŠNJA – zamijesiti glatko tijesto koje treba odstajati 1 sat. Tijesto tanko razvući,posložiti trešnje, posipati ih šećerom i cimetom, te ih zarolati. Staviti u namšćen protvan ipeći cca pola sata na temperaturi od 180 stupnjeva.