Večera za 5

Recept za 5: Slana buča i slatka čriješnja

Ukusni desert

RTL.hr
20.07.2019 08:15

- Glatko brašno – 1 kg

- Ulje – 0,5 dcl

- Sol – 0,03 dkg

- Topla voda – 0,5 l

- Buča – 1 kg

- Domaći kravlji sir – 1 kg

- Domaće kiselo vrhnje – 0,5 l

- Jaja – 5 kom

- Svinjska mast – 0,3 dcl

- Vrnje za kuhanje – 0,1 dcl

- Trešnje – 2 kg

- Šećer – 30 dkg

- Vanilin šećer – 2 kom

- Cimet – 20 g

- Šećer u prahu – 5 dkg

- Krušne mrvice – 20 dkg

POSTUPAK:

1. SLANA BUČA – zamijesiti glatko tijesto koje treba odstajati 1 sat. Napraviti nadjev od ocijeđenih buča. Pomiješati ih sjajima, vrhnjem, sirom, mašću i solju. Tijesto tanko razvućite staviti nadjev, zarolati tijesto snadjevom te rezati štrukle. Sve staviti u protvan namašćensmašću te štrukle premazati domaćim jajem.

2. SLATKA ČRIJEŠNJA – zamijesiti glatko tijesto koje treba odstajati 1 sat. Tijesto tanko razvući,posložiti trešnje, posipati ih šećerom i cimetom, te ih zarolati. Staviti u namšćen protvan ipeći cca pola sata na temperaturi od 180 stupnjeva.