Večera za 5

Recept za 5: Slatki slavonski kroasani

Ukusan slavonski desert - salenjaci

RTL TV
2020-02-11 08:15

Sastojci

800-1000 g brašna
500 g sala
1 kocka kvasca
400 ml mlijeka
1 jaje
sol i šećer

Priprema

Onaj tko ih nije probao ne može ni zamisliti da se od nečega kao što je svinjsko salo može napraviti tako delikatan kolač.

Tijesto treba umijesiti dosta mekano pa ostaviti da se diže sat vremena. Razvaljate tijesto na debljinu 1-1,5 cm.


Salo usitnite prstima pa utrljajte u tijesto do polovice. Preklopite pa utapkajte prstima da se zalijepi.


Preklopite još jednom poprijeko, stalno utapkavajući prstima. Pustite da još malo odstoji. Razvaljajte tanko na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto na kvadratiće.
U svaki stavite malo pekmeza, najbolje domaći od marelice. Preklopite i zalijepite.
Pecite oko 15 minuta na 180-200 stupnjeva.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.