Sastojci:
- 1 hobotnica od oko 3 kg
- 2 kg krumpira
- 4-5 kapula
- 3 mrkve
- 2 paprike
- 2 rajčice
- maslinovo ulje
- 1 dl bijelog vina
- sol (po potrebi)
Priprema:
Hobotnicu odmrznuti. Pripremiti dobru vatru. Očistiti povrće, kapulu prerezati na pola, ako je veća, također i mrkve.U tepsiju ulit ulje, dodati hobotnicu i povrće.Staviti ispod peke. Hobotnica ide dolje, a povrće gore.Staviti je ispod peke 15 minili, ako vam je lakše,može i u špaher da se eventualni višak vode ocijedi pa onda višak odlijemo(ako ima viška) da ne bi bilo previše tekućine.
Vratimo pod peku i pečemo bez otvaranja 40 minuta.Otvorimo peku.Krumpire i ostalo povrće koji su bili gornji sloj sada stavimo na dno tepsije, a hobotnicu na vrh, dolijemo vino i vratimo pod peku 35-40 minuta. Tada bi trebalo biti gotovo što, naravno, ovisi o veličini vaše hobotnice.
Soli dodamo tek kada probamo je li uopće potrebno.