Večera za 5

Recept za 5: Staro, ali fino

Domaćica Ivanka za predjelo je ispekla zagorske štrukle s repom i sirom

RTL.hr
07.03.2020 09:00

sastojci:

30 dg glatkog brašna

1 jaje

žličica soli

pola decilitra ulja

topla voda - po potrebi

Zamijesiti tijesto da ne bude pretvrdo niti previše mekano. Ostaviti 15 minuta pokriveno da se tijesto odmori.

nadjev:

1/2 kg svježeg sira

25 dg repe

10 dg kosane masti

2 jaja

3 žlice vrhnja

malo soli

malo mlijeka (cca 1dl)

Kad odstoji, tijesto razvaljamo na tanki mlinac, repu koju smo naribali moramo zaliti mlijekom i neka odstoji dva sata. Kad je repa odstajala, odliti mlijeko i dodati kosanu mast. Dobro promiješamo i dodamo sir, vrhnje, jaja - sjedinimo sastojke i filamo mlinac. Štrukle režemo veličine 15 cm i slažemo u namašćeni pleh, zalijemo vrhnjem i pečemo na 220 stupnjeva oko 25 minuta.