Večera za 5

Recept za 5: Šumska gnijezda

ukusno predjelo od šampinjona

RTL.hr
21.06.2019 08:55

- 700 g velikih šampinjona

- 200 g fine šunke

- 100 g gaude sira

- 3 žlice milerama

- 1 jaje

- 1 glavica luka

- 2 češnja češnjaka

- dcl maslinova ulja (pirjanje)

- žličice vegete

Prilog:

- 100 g rikola salate

- 100 g cherry rajčice

Priprema:

Peteljke gljiva pokidamo i usitnimo. Klobuke gljiva poslažemo u posudu u kojoj ćemo ih peći u pećnici, te napunimo smjesom. Smjesu radimo na sljedeći način: Prvo pirjamo luk, češnjak i šunku, te pustimo da se smjesa malo ohladi i u nju dodajemo naribanog sira, mileram i jaje. S tom smjesom punimo klobuke, te na kraju s ostatkom sira posipamo klobuke. Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Servirati na rikoli i ukrasiti cherry rajčicom.