- 700 g velikih šampinjona
- 200 g fine šunke
- 100 g gaude sira
- 3 žlice milerama
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- dcl maslinova ulja (pirjanje)
- žličice vegete
Prilog:
- 100 g rikola salate
- 100 g cherry rajčice
Priprema:
Peteljke gljiva pokidamo i usitnimo. Klobuke gljiva poslažemo u posudu u kojoj ćemo ih peći u pećnici, te napunimo smjesom. Smjesu radimo na sljedeći način: Prvo pirjamo luk, češnjak i šunku, te pustimo da se smjesa malo ohladi i u nju dodajemo naribanog sira, mileram i jaje. S tom smjesom punimo klobuke, te na kraju s ostatkom sira posipamo klobuke. Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Servirati na rikoli i ukrasiti cherry rajčicom.