Sastojci:
mljeveno meso (junetina i svinjetina)
kuhana šunka
jaja
brašno
mrvice
maslac
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču?
Javi nam se!Pošalji priču
vrhnje za kuhanje
sol
papar
senf
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču?
Javi nam se!Pošalji priču
Upravo se čita
Upravo se čita
bijeli luk
Priprema:
Propirjati šampinjone i kuhanu šunku. U mljeveno meso dodati papar, sol, sitno sjeckani češnjak i dobro zamijesiti. Složiti pet malih pljeskavica i napuniti ih pirjanim šampinjonima te kuhanom šunkom. Pljeskavice uvaljati u brašno razmućena jaja i mrvice. Pohati pa poslužiti uz umak i prilog. Za umak na maslacu popržiti brašno, doliti vrhnje za kuhanje. Dodati sol, papar, sjeckani češnjak i malo senfa.