AROMATIZIRANA PALENTA U UMAKU OD RAJČICE I SEITANA
- Palenta
- Luk
- Crvena paprika
- Celer
- Majčina dušica, kadulja, ružmarin, origano
- Seitan
- Leća
- Slanutak
- Pinjoli
- Dimljena paprika
- Domaća šalša
Palentu skuhamo po uputama.
Na tavi popržimo 1 luk na maslinovom ulju, jednu crvenu papriku narezanu na kockice, dodamo celer, majčinu dušicu, kadulju, ružmarin i origano te sol i papar.
Sve to umiješamo u kuhanu palentu pa ulijemo u željene kalupe te čekamo da se ohladi.
UMAK OD SEITANA
Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo jedan česnjak narezan na sitno, dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, dodamo jednu šalicu leće namočene dan ranije. Usve to dodamo domaću salsu. Kratko sve pržimo i kuhamo. Nakon 3 minute kuhanja dodamo seitan narezan na željeni oblik.Začinimo majčinom dušicom, ružmarinom, lovorom, soli i paprom. Dodamo malo dimljene paprike i 2 žlice slanutka i kuhamo još1minutudo željene gustoće. Na kraju ukrasimo pinjolima.
SALATA OD MRKVE
- Mrkva
- Krastavac
- Cherry rajčice
- Tofu s maslinama
- Limunov sok
- Češnjak
- Maslinovo ulje
- Listići mente
Trimrkve ribamo na željenu veličinu, dodamo krastavac rezan na trakice, 5 malih cherry rajčica, tofu smaslinama nasjeckan na kockice, sok jednog limuna, sol, papar, 1 češnjak, malo maslinovog ulja, 2 listića mente. Kad sve dodamo, promiješamo i poslužimo.