Večera za 5

Recept za 5: Susreću se Moslavina i Bosna

Recepti za krumpirušu i bučnicu

RTL.hr
05.06.2019 08:08

SASTOJCI ZA VUČENO TIJESTO:

- 900 gglatkog brašna

- 450 ml mlake vode

- 6 žlica ulja

- 3 žlice octa

SASTOJCI ZA NADJEV OD BUČE:

- 1 veća bijela povrtna buča ili više manjih mladih tikvica

- 500 g svježeg masnog sira

- 1 kiselo vrhnje

- 3 jaja

SASTOJCI ZA NADJEV OD KRUMPIRA

- 1 kgkrumpira

- 1 srednja glavica luka

- sol, papar

PRIPREMA:

ZA TIJESTO sve sastojke sjediniti i umijesti glatko tijesto.Podijeliti na tri loptice i svaku jos dodatno dobro premijesiti te svaku posebno staviti na nauljenu podlogu obilno premazati uljem odozgo te svaku zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na sobnoj temperaturi čim duže tim bolje jer će se ljepše razvlačiti.

Za to vrijeme naribati tikvu, posoliti i ostaviti da se cijedi.Oguliti krumpir, naribati ga tetakođer posoliti iostaviti da pusti tekućinu.Crveni luk sitno nasjeckati i po želji prepržiti na ulju te dodati ocijeđenim krumpiru, posoliti i popapritite puniti savijaču. Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta te pred kraj, kad porumeni, zaliti prokuhanim preljevom od malo ulja vegete i mineralne vode..ostaviti jos desetak minuta u pećnici, izvaditi, pokriti krpom da se malo prohladi.

Za Bučnicu, ocijeđene tikve pomiješati sa sirom, vrhnjem, jajetom, posoliti i dodati 2 žlice pšenične krupice te nadijevati razvučeno tijesto.Peći kao prvu savijaču, do rumene boje, ali u ovom slučaju ne zalijevati.