Večera za 5

Recept za 5: Švajn or najn

Ukusno glavno jelo

RTL TV
01.02.2020 07:37

- junetina

- ulje

- začini

- koncentrat rajčice

- crno vino

- temeljac

- krumpir

- vrhnje

- maslac

- mlijeko

- šampinjoni

- špek od crne slavonske svinje

U protvan staviti ulje, juneća rebra koja smo posolili i popaprili zapeći sa svih strana, češnjak prerezati na pola i zapeći s mesom. Dodati koncentrat rajčice i kuhačom ga raskuhati po protvanu. Dodati crno vino i pustiti nekoliko minuta da alkohol ispari. Kad je alkohol ispario, dodati temeljac (juneći, pileći, po želji)

Pustiti da krčka nekoliko minuta. Prekriti protvan folijom, dobro zatvoriti i staviti u pećnicu dva i pol sata. Kad je gotovo, izvaditi meso i procijediti preostalu tekućinu kroz sito, također protisnuti češnjak, tako ćemo dobiti umak koji prelijemo preko mesa. Za prilog skuhati pire krumpir. U posoljenu vodu dodati krumpir narezan na kockice, kuhati dok nije potpuno mekan. U kuhani krumpir dodati vrhnje, malo maslaca i mlijeko i napraviti pire.

Za dodatni prilog ispržiti špek od crne slavonske svinje i mini šampinjone.