- junetina
- ulje
- začini
- koncentrat rajčice
- crno vino
- temeljac
- krumpir
- vrhnje
- maslac
- mlijeko
- šampinjoni
- špek od crne slavonske svinje
U protvan staviti ulje, juneća rebra koja smo posolili i popaprili zapeći sa svih strana, češnjak prerezati na pola i zapeći s mesom. Dodati koncentrat rajčice i kuhačom ga raskuhati po protvanu. Dodati crno vino i pustiti nekoliko minuta da alkohol ispari. Kad je alkohol ispario, dodati temeljac (juneći, pileći, po želji)
Pustiti da krčka nekoliko minuta. Prekriti protvan folijom, dobro zatvoriti i staviti u pećnicu dva i pol sata. Kad je gotovo, izvaditi meso i procijediti preostalu tekućinu kroz sito, također protisnuti češnjak, tako ćemo dobiti umak koji prelijemo preko mesa. Za prilog skuhati pire krumpir. U posoljenu vodu dodati krumpir narezan na kockice, kuhati dok nije potpuno mekan. U kuhani krumpir dodati vrhnje, malo maslaca i mlijeko i napraviti pire.
Za dodatni prilog ispržiti špek od crne slavonske svinje i mini šampinjone.