- Svinjski file
- Luk, jabuka, banana, kivi
- Soja sos, mago pasta
- Sol i papar
Vrijeme pripreme: 60 min
Svinjetinu kratko zapečemo i maknemo s vatre. Zatim narežemo luk, kratko dinstamo i dodajemo češnjak, narezane i oguljene jabuke te bananu. Dodamo 2 dl vode i pirjamo 20-ak minuta. Zatim dodajemo meso i kuhamo/pirjamo sljedećih 20 minuta. Na kraju dodamo kivi i poslužimo uz krumpir kao prilog.
ZAPEČENI CRESKI KRUMPIR - prilog
Sastojci:
- Dvadesetak srednjih krumpira
- 75 ml maslinovog ulja
- 5 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- sol i papar
Priprema:
Zagrijte lim za pečenje krumpirau pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.Ogulite krumpirza to vrijeme. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzijeva.