Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Večera za 5 na selu

Recept za 5: Svinjska rapsodija

Slatko-slano glavno jelo

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 27.6.2019. u 8:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  • Svinjski file
  • Luk, jabuka, banana, kivi
  • Soja sos, mago pasta
  • Sol i papar

Vrijeme pripreme: 60 min

Svinjetinu kratko zapečemo i maknemo s vatre. Zatim narežemo luk, kratko dinstamo i dodajemo češnjak, narezane i oguljene jabuke te bananu. Dodamo 2 dl vode i pirjamo 20-ak minuta. Zatim dodajemo meso i kuhamo/pirjamo sljedećih 20 minuta. Na kraju dodamo kivi i poslužimo uz krumpir kao prilog.

ZAPEČENI CRESKI KRUMPIR - prilog

Sastojci:

  • Dvadesetak srednjih krumpira
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 5 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • sol i papar 

Priprema:

Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice. Ogulite krumpir za to vrijeme. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci. Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzijeva. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Recept za 5: Pola kile sira i samo jedan limun

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba