Večera za 5

Recept za 5: Svinjska rapsodija

Slatko-slano glavno jelo

RTL.hr
27.06.2019 08:03

- Svinjski file

- Luk, jabuka, banana, kivi

- Soja sos, mago pasta

- Sol i papar

Vrijeme pripreme: 60 min

Svinjetinu kratko zapečemo i maknemo s vatre. Zatim narežemo luk, kratko dinstamo i dodajemo češnjak, narezane i oguljene jabuke te bananu. Dodamo 2 dl vode i pirjamo 20-ak minuta. Zatim dodajemo meso i kuhamo/pirjamo sljedećih 20 minuta. Na kraju dodamo kivi i poslužimo uz krumpir kao prilog.

ZAPEČENI CRESKI KRUMPIR - prilog

Sastojci:

- Dvadesetak srednjih krumpira

- 75 ml maslinovog ulja

- 5 češnja češnjaka

- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina

- sol i papar

Priprema:

Zagrijte lim za pečenje krumpirau pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.Ogulite krumpirza to vrijeme. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzijeva.