Tijesto:
200 g oštrog brašna
150 g maslaca
250 g mrkve
200 g oraha
150 g šećera
1 vanilija šećer
4 jaja
1 mala žličica cimeta
1 mala žličica praška za pecivo
Krema:
200 g krem sira
100 g šećera u prahu
100 g maslaca
1 vanilija šećer
1 narandža (korica)
Priprema:
Maslac otopimo na laganoj vatri i pustimo da se malo ohladi. U jednoj posudi spojimo šećer, vanilija šećer i jaja, te miksamo sve zajedno 5 minuta. Sada lagano dodajemo rastopljeni maslac, te naribanu mrkvu. Sada u to umiješajmo brašno, prašak za pecivo i orahe (najbolje ih je sve zajedno spojiti u drugoj posudi i dobro izmiješati).
Upravo se čita
Upravo se čita
Kalup za pečenje namažemo maslacem (ovdje umjesto maslaca možete koristiti papir za pečenje). Ulijemo u njega smjesu. Kolač pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta.
Dok se torta peče mi ćemo pripremiti kremu. Sve sastojke lagano dodamo u posudu i miješamo dok ne dobijemo lijepu glatku kremu. Kremu stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
Biskvit je gotov kada se rubovi počnu odvajati od kalupa, a ako želite biti sigurni da je uistinu gotov, u sredini ga probodite čačkalicom. Ako iz biskvita izađe suha i bez mokrih tragova smjese, to znači da je biskvit spremna za vađenje iz pećnice.
Pustimo biskvit da se ohladi. Na kraju biskvit premažemo kremom i posipano nasjeckanim orasima.