- 1,5 kg mljevenesvinjetine i junetine
- Crveni luk
- Češnjak
- Začini
- 1 jaje
- 500 grama blitve
- Žemlje
- Mlijeko
Za tortu od mesa samljeti 1,5 kg svinjetine i junetine,dodati sitno sjeckani luk i 3 češnja češnjaka,sol i biber i mljevene crvene paprike i 1 jaje.
Sve to podijeliti u dva dijela,prvi dio ide kao prva kora,druga kora je od 500 grama kuhane blitve koja se isjecka i začini s jednim jajetom i 200 gamar parmezana, za treću koru nasjeći na kockice 5 komada žemlji koje se preliju mlijekom, dodati peršinov list i prepečenu na kockice.
narezanu slaninu,oko 200gr.i 1 jaje.odozgo ide ostatak mesa.Prekriti folijom i peći na 180 stupnjeva 40 min.
Gratinirani karfiol
- 1,5 kg karfiola
- 3 dcl mlijeka
- 200 grama sira trapista
- 1 žlica hrena
1,5 kg karfiola u posoljenoj vodi malo prokuhati,ocijediti,napraviti bešamel , na maslacu propržiti 3 žlice brašna, dodati mlijeko 3 dcl i kuhati dok se nezgusne.
Dodati naribani trapist 200 grama I pustiti da se rastopi, dodati žlicu hrena. Ocijeđeni karfiol posložiti u maslacem namašćenu posudu,preliti bešamelom.Krekere samljeti i propržiti na maslacu pa posuti po karfiolu.Zapeći u pećnici dok se nezažuti.