Večera za 5

Recept za 5: Tradicionalno, zagorsko i fino

Nakon ukusnog predjela, Vlatka je pripremila još ukusnije glavno jelo - sarmu!

RTL.hr
03.03.2020 11:15

sastojci:

1 velika glavica kiselog kupusa

2-3 žlice sjeckane slanine

150 g riže

2 glavice luka

1 jaje

sol, Vegeta, papar

suho meso

mljeveno meso, pola svinjetina pola junetina

pasirana rajčica

brašno

ulje

priprema:

Slaninu, luk, rižu, jaje, začine, mljeveno meso zajedno izmiješamo i time punimo kiselo zelje (slaninu i luk prodinstamo). Ostatak zelja nasjeckamo i stavimo u lonac. Dodamo suho meso, prelijemo vodom. Stavimo pasiranu rajčicu. Kad je sarma gotova, napravimo zapršku.

priprema: kukuruzni kruh

Pola kilograma kukuruznog brašna prelijemo kipućom vodom i izmiješamo. Kad se ohladi, dodamo kilogram glatkog brašna, kvasac koji smo prethodno stavili da se digne, sol i po potrebi mlake vode. Sve zajedno promijesimo i ostavimo da se diže pola sata. Na kraju stavimo tijesto u namašćeni kalup i stavimo da se peče u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, otprilike dva sata.