sastojci:
1 velika glavica kiselog kupusa
2-3 žlice sjeckane slanine
150 g riže
2 glavice luka
1 jaje
sol, Vegeta, papar
suho meso
mljeveno meso, pola svinjetina pola junetina
pasirana rajčica
brašno
ulje
priprema:
Slaninu, luk, rižu, jaje, začine, mljeveno meso zajedno izmiješamo i time punimo kiselo zelje (slaninu i luk prodinstamo). Ostatak zelja nasjeckamo i stavimo u lonac. Dodamo suho meso, prelijemo vodom. Stavimo pasiranu rajčicu. Kad je sarma gotova, napravimo zapršku.
priprema: kukuruzni kruh
Pola kilograma kukuruznog brašna prelijemo kipućom vodom i izmiješamo. Kad se ohladi, dodamo kilogram glatkog brašna, kvasac koji smo prethodno stavili da se digne, sol i po potrebi mlake vode. Sve zajedno promijesimo i ostavimo da se diže pola sata. Na kraju stavimo tijesto u namašćeni kalup i stavimo da se peče u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, otprilike dva sata.