Sastojci:
- kg brašna
- 3 dcl vode
- 1 kockica kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 srednji luk
- 1 srednji krumpir
- 10 dkg domaćeg veganskog kulena
- 10 dkg dimljenog tofua
- Ulje za prženje
Luk na sitno isjeckati i karamelizirati na malo ulja. Krumpir oguliti i naribati. Veganski kulen narezati na kockice pa pomiješati skarameliziranim lukom i ribanim krumpirom. Dodati papar.
Zamjesiti žitko tijesto tako da se u vodi otopi kvasac, sol i šećer pa doda brašno, karamelizirani luk, krumpir i kulen.
Zagrijati ulje.
Žlicom oblikovati uštipke i pržiti ih na vrelom ulju.
Za umake:
Umak: vegansko vrhnje sčešnjakom
- 1 veganski sirni namaz
- 1 češanj češnjaka
- malo papra, octa i soli
Sve sastojke promiješati.
Umak: šalša savokadom
- 1 avokado
- 1 mladi luk
- 4-5 cherry rajčica
- Sol, papar
- Sve sastojke narezati na sitne kockice i pomiješati
Ljuti umak spaprikom i senfom
Gotovumak od pečene paprike i senfa dodatno začiniti čili majonezom.