NAMIRNICE:
- jaja (iz domaćeg uzgoja)
- šećer
- lješnjaci
- brašno
- mlijeko
- maline
- kompot od višnje
- šlag
- maslac
Upute za tortu:
Miksamo bjelanjke i šećer te dodamo žlicu octa. U tepsiju stavimo papir za pečenje. Na papir sipamo sjeckane lješnjake, a na njih smjesu od bjelanjaka koju smo prethodno izmiksali. Sušimo koru oko jedan sat na temperaturi od 120 do 140 stupnjeva.
Krema: žumanjke, brašno, šećer i malo mlijeka pomiješati u jednoličnu masu.
Ostatak mlijeka zagrijte i prethodno napravljenu masu zakuhajte u mlijeku. To kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodamo izmiksani maslac.
Prethodno ispečenu koru podijelimo u tri dijela i filamo kolač tako da stavimo kremu na koru pa onda maline, opet koru pa višnje i ponovno koru i maline. Desert ukrasimo šlagom.