Sastojci:
Bijela kora
- 9 bjelanjaka
- 30 dag šećera
- 1 zlica jabučnog octa
Krema:
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brasna
- 2,5 dl mlijeka
- 1 margarin
- 7 dl šlaga
- 3 banane
- 3 kivija
- 20 dag jagoda
- 1 limun
Priprema:
Tijesto – Bjelanjke istući sa šećerom u čvrsti snijeg i dodati zlicu octa. Na lim od pećnice stavi pergament papir i po njemu ravnomjerno rasporedi masu od bjelanjaka. Peci na 150C oko 1h.
Krema – Žutanjke sa šećerom, vanilin-šećerom miješaj, dodaj brano i zakuhaj u vruće mlijeko. Dobije se gusta krema. U ohlađenu kremu dodaj margarin i šlag i sve dobro izmiksaj.
Pečeno tijesto joštoplo makni spergament papira i razreži na dva dijela.
Slaži: kora, žuta krema, voće, šlag i ponovno kora.
Posluživanje:
Prije posluživanja kolačdobro rashladi u frižideru. Osim snavedenim, ovaj se kolač može napraviti i s drugim voćem.