SASTOJCI:
- 0,5kg brašna
- 2 žlice šećera
- 1 kvasac
- Prstohvat soli
- 0,5 jogurta
- 0,5 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
Kvasac staviti da se digne s malo toplog mlijeka i šećera. Pomiješati s ostalim sastojcima. Ostaviti da se smjesa udvostruči. Kad se digla, promijesiti i ostaviti da se digne opet. Kad se drugi put digla podijeliti na dva dijela, jedan dio namazati s makom, a drugi s čokoladom. Staviti u pleh, premazati ulje da se ne zalijepe, ostaviti da se dižu. Kad se dignu u plehu peći na 200C -30-ak minuta.
ZA FIL S MAKOM:
- 125 gr mljevenog maka
- 50 gr šećera
- 1 dcl mlijeka
Izmiješati, prokuhati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi.
ZA FIL S ČOKOLADOM:
- 80 gr čokolade u prahu
- 50 gr šećera
- 50 gr grožđica
Kad se tijesto razvalja, premazati ga s uljem i posipati smjesom, pa ponovno sporadično posipati uljem. Zarolati, ostaviti da se digne u plehu i peći.
Kad je pečeno prebaciti na hladni pleh, premazati hladnom vodom, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.