Sastojci:
- Pileće ili kokošje meso 2000 g
- Svinjska mast 100 g
- Brašno 100 g
- Luk 200 g
- Sol 20 g
- Crvena mljevena paprika 10 g
- Kiselo vrhnje 3 dl
- Krastavci 5-6 kom
- Koščično ulje 1-2 dl
- Lovorov list 2 kom
Priprema:
Sitno isjeckan luk prži se na masti dok ne porumeni. Doda se usoljeno i na komade izrezano meso. Kuha se u pokrivenoj posudi uz lagano podlijevanje vodom. Kadmeso omekša, doda se crvena paprika i lovorov list te se zalije vodom. Na kraju se u vrhnje umiješa brašno, dobro promiješa i prelije preko mesa. Ostavi se još kratko vrijeme da se prokuha. Po želji se može i zakiseliti octom. Poslužuje se uz rižu, domaće rezance ilikrumpir.
Posluži se uz salatu od krastavaca.