Večera za 5

Recept za 5: Za prste polizati

Glavno jelo

RTL.hr
06.07.2019 08:03

Sastojci:

- Pileće ili kokošje meso 2000 g

- Svinjska mast 100 g

- Brašno 100 g

- Luk 200 g

- Sol 20 g

- Crvena mljevena paprika 10 g

- Kiselo vrhnje 3 dl

- Krastavci 5-6 kom

- Koščično ulje 1-2 dl

- Lovorov list 2 kom

Priprema:

Sitno isjeckan luk prži se na masti dok ne porumeni. Doda se usoljeno i na komade izrezano meso. Kuha se u pokrivenoj posudi uz lagano podlijevanje vodom. Kadmeso omekša, doda se crvena paprika i lovorov list te se zalije vodom. Na kraju se u vrhnje umiješa brašno, dobro promiješa i prelije preko mesa. Ostavi se još kratko vrijeme da se prokuha. Po želji se može i zakiseliti octom. Poslužuje se uz rižu, domaće rezance ilikrumpir.

Posluži se uz salatu od krastavaca.