Večera za 5

Recept za 5: Zalogaji ispod kapice

Ukusni roštilj Zorana Kramarića iz 'Večere za 5 na selu'

RTL.hr
07.06.2019 09:34

Sastojci:

- Piletina (batak, zabatak, prsa)

- Svinjski vrat i kare

- Šampinjoni

- Krumpir

- Tikvice

- Vrhnje za kuhanje

- Vino

- Mješavina začina

- Papar

- Ulje

- Zelena salata

- Kupus

- Paprika

- Rajčice

- Sir

- Ocat

- Luk

Otkošteno meso dan ranije staviti u marinadu od ulja, soli, papra, češnjaka i crvenog luka. Pripremiti dobar žar na drvenom ugljenu i pećimeso. Nakon mesa na roštiljstaviti, na nekoliko minuta, na ploške izrezane tikvice i gornji dio šampinjona, bez stabljike. Za umak od šampinjona izdinstati luk, dodatišampinjonerezanena ploške. Kad ispari voda dodativrhnje za kuhanje, papar i bijelo vino.