Play ponuda
Play ponuda

Recept za 5: Zgrabi peteha

Elisabettino glavno jelo - domaći pljukanci s umakom od pijetla.

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 21.2.2020. u 22:00
Play ponuda

Sastojci za gulaš (šugo):

domaći pijetao (peteh)

4 velika luka

2 mrkve

malo celera

povrtna juha

koncentrirana rajčica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

lovorov list

ružmarin

sol

papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

vino

malo maslinova ulja

Priprema:

Luk i korjenasto povrće dinstati na ulju, dodati peteha. Ostaviti da se sve zajedno dinsta. Dodati vodu, vino i začine. Ostaviti na vatri dok pijetao ne omekša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sastojci za pljukance:

1 kg brašna

voda

sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

malo maslinova ulja

Priprema:

Mijesiti tijesto gnječeći zapešćem ruke dok ne postane glatko i ne lijepi se za podlogu. Po potrebi dodati još mrvicu brašna. Tijesto treba biti tvrdo inače će se raspasti tijekom kuhanja.

Tijesto pokriti i pustiti da miruje 15-ak minuta i zatim podijeliti na četiri dijela. Svaki rukama uvaljati u dugi, prst debeli valjak, na suhoj podlozi. 
Svaki komadić tijesta prstima valjati gore-dolje po podlozi, a onda valjajući raširiti prste i 2-3 puta valjati krajeve. Tijesto koje ste izvaljali u sredini je deblje, a prema krajevima se sužava. Kuhati u slanoj kipućoj vodi 15-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
MLJAC!

/RECEPT/ Mario pripremio tiramisu, gosti oduševljeni: 'Desert je čista desetka!'

Play ponuda

Više s weba