SASTOJCI:
Za juhu:
- buća
- luk
- bućine sjemenke
- bućino ulje
- kurkuma, kimin, sol, papar
Za muffine:
- jedna šalica brašna
- trećina šalice kuruznog brašna
- jedna žličica praška za pecivo
- pola šalice maslinovog ulja
- pola šalice mlaćenice
- dva jaja
- dvije tikvice
- 8 sušenih rajčica
- 60 g svježeg sira
- trećina žličice kima
- sitno sjeckani bosiljak
- malo soli
PRIPREMA:
Buću očistite i narežite na kockice te pecite u pećnici deset minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme na ulju pirjajamo luk, dodamo pečene kockice buće pa prelijemo vodom tako da bude potpuno pokriveno. Kuhamo još desetak minuta pa ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo kurkumu, kumin, sol i papar. Maknite s vatre.
Prije posluživanja u tanjuru juhu pokapajte s malo bučina ulja i pospite bučinim sjemenkama (koje ste prehodno kratko popržili na suhoj tavi).
Za muffine: Izmiješamo sve sastojke, stavimo u kalupe za muffine i pečemo dvadesetak minuta u pećnici na 180 stupnjeva.