Večera za 5

Recept za pet: Domaći zalogaj

Gordana Lozo za predjelo je pripremila francusku salatu, domaći pršut i domaći kruh.

RTL.hr
2020-02-26 11:30

Recept za domaći kruh:

sastojci za 10 osoba:

1 kvasac

2 kg brašna

1 žlica šećera

2 žlice soli

1 dl maslinova ulja

voda - prema potrebi

Priprema:

Kvasac otopiti u malo vode, dodati 1 žlicu šećera i 2-3 žlice brašna, izmiješati i ostaviti na toplom mjestu da se digne. U drugoj posudi dobro pomiješajte 2 kg brašna s vodom, soli i maslinovim uljem. Dodati kvasac i umijesiti glatko tijesto te ostaviti da se diže sat vremena na toplome mjestu. Kad se tijesto digne, premijesiti ga i ostaviti još 20-ak minuta.

Na ognjištu naložiti vatru, malo šire. Kad se napravi žar, pomaknuti je sa strane, očistiti metlicom ognjište, složiti listove raštike i na njih staviti tijesto. Poklopiti saćem, posuti pepelom rubove saća te po vrhu također posuti prvo pepelom a onda žeravicom.

Peći 50 minuta, ovisi koliko je jaka žar.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.