sastojci:
0,5 kg svježeg kravljeg sira
300 ml kiselog vrhnja
češnjak
bučino ulje
bučine koštice
mladi luk
jaja
bučino brašno
kukuruzno brašno
kvasac
sol, papar, šećer
domaća kuhana šunka
kvasac
priprema: namaz od sira
Promiješamo sir, vrhnje i malo soli, zatim podijelimo dobivenu smjesu na dva djela. U prvi stavimo češnjak, bučino ulje, bučine koštice, promiješamo i prvi je namaz gotov, a u drugi dio nasjeckamo mladi luk i promiješamo.
priprema: punjena jaja
Skuhamo jaja, ogulimo i prerežemo na pola, izvadimo žumanjak i u njega umiješamo malo sira, papra i soli, stavimo u vrećicu za dekoriranje i napunimo bjelanjke.
priprema: kruh
Zagrijati pola litre vode, ne smije prokuhati. U posudu za miješanje prebaciti kukuruzno brašno i bučine koštice te sve zaliti zagrijanom vodom. Otopiti kvasac s malo šećera i pustiti 10-15 min. U rashlađeno kukuruzno brašno dodati dignuti kvasac, bučino brašno, varaždinsko bučino ulje, sol. Kalup za pečenje kruha premazati uljem. Prebaciti tijesto u kalup za kruh te ga poravnati mokrom žlicom, prekriti čistom krpom i ostaviti 20-ak minuta da se tijesto digne. Kruh se peče u zagrijanoj pećnici na 40 minuta.