sastojci:
1 suhi svinjski buncek
suha rebra
malo suhe kobasice
malo suhe slanine
3-4 lovorova lista
3-4 režnja češnjaka
3-4 zrna crnog papra
glavica izrezanog kiselog kupusa
Priprema:
Dan ranije oprati suho meso i staviti u posudu s vodom da odstoji preko noći. Ujutro ga izvaditi iz vode i ponovno oprati te staviti u posudu u kojoj će se kuhati. Kiseli kupus nasjeći na komade, ovisno koliko sitno volite, te ga operite pod vodom ako je previše slan. Na meso stavite lovor, bijeli luk u režnjevima i papar u zrnu. Nakon toga sve prekrijte kiselim kupusom i zalijte vodom toliko samo da prekrije kupus.
Poklopite posudu i kuhajte na jakoj vatri sve dok ne prokuha, nakon toga vatru smanjite da lagano krčka i kuhajte dok meso nije skoro gotovo. Na kraju dodati knedle na vrh da se kuhaju na pari.
Dizane knedle na pari
sastojci:
1/2 kg glatkog brašna
2,5 dl mlijeka
1 jaje
40 grama svježe kvasca (1 kocka)
60 grama svinjske masti
1 žličica soli
malo šećera
U brašnu razmutiti kvasac s malo mlijeka i šećera i ostaviti da se digne. U međuvremenu razmutiti ostatak mlijeka, soli, jaje i svinjske masti te dodati u brašno. Umijesiti tijesto i ostaviti da se digne. Sa žlicom vaditi i staviti na vrh kiselog kupusa i suhog mesa da se sve zajedno još kuha na pari 20 minuta.