Večera za 5

Recept za pet: Svinja u zagrljaju vitamina C

Ugostiteljica Gordana Lozo za glavno jelo pripremila je ukusno meso u kombinaciji s kiselim kupusom.

RTL.hr
26.02.2020 11:35

sastojci:

1 suhi svinjski buncek

suha rebra

malo suhe kobasice

malo suhe slanine

3-4 lovorova lista

3-4 režnja češnjaka

3-4 zrna crnog papra

glavica izrezanog kiselog kupusa

Priprema:

Dan ranije oprati suho meso i staviti u posudu s vodom da odstoji preko noći. Ujutro ga izvaditi iz vode i ponovno oprati te staviti u posudu u kojoj će se kuhati. Kiseli kupus nasjeći na komade, ovisno koliko sitno volite, te ga operite pod vodom ako je previše slan. Na meso stavite lovor, bijeli luk u režnjevima i papar u zrnu. Nakon toga sve prekrijte kiselim kupusom i zalijte vodom toliko samo da prekrije kupus.

Poklopite posudu i kuhajte na jakoj vatri sve dok ne prokuha, nakon toga vatru smanjite da lagano krčka i kuhajte dok meso nije skoro gotovo. Na kraju dodati knedle na vrh da se kuhaju na pari.

Dizane knedle na pari

sastojci:

1/2 kg glatkog brašna

2,5 dl mlijeka

1 jaje

40 grama svježe kvasca (1 kocka)

60 grama svinjske masti

1 žličica soli

malo šećera

U brašnu razmutiti kvasac s malo mlijeka i šećera i ostaviti da se digne. U međuvremenu razmutiti ostatak mlijeka, soli, jaje i svinjske masti te dodati u brašno. Umijesiti tijesto i ostaviti da se digne. Sa žlicom vaditi i staviti na vrh kiselog kupusa i suhog mesa da se sve zajedno još kuha na pari 20 minuta.