Pošto su slavonski kolači, torte i ostale domaće slastice pravi hit ovih dana na društvenim mrežama, nakon ukusnih torti svećenika Ladislava i slastičarke Janje, donosimo vam recept i za Katin desert.
U slast!
Sastojci:
- 24 žlica brašna
- 21 žlica mlijeka
- prašak za pecivo
- 4 žlice kakaa
- 24 žlice šećera
- 3 jaja
- 300 g tamne čokolade za kuhanje
- 500 ml vrhnja za šlag
- bočica ruma
Priprema:
Izmutiti 3 jaja, dodati šećer, miksati da bude pjenasto, dodati mlijeko i potom brašno s praškom za pecivo i kakaom. Raspodijeliti dobivenu smjesu na 3 jednaka dijela i peći svaki biskvit na 180 stupnjeva 11 minuta.
Čokoladu istopiti na pari i staviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati i staviti da se ohladi. Ohlađenu čokoladu i vrhnje izmiksati zajedno i tako filovati ohlađene biskvite. Poslužiti hladno.