Večera za 5

Rum rum zum zum: Kata je desert pripremila uz pomoć zaručnika, ali recept je toliko jednostavan da ga...

Domaćica Kata za desert je pripremila kolač koji je nazvala rum rum zum zum.

RTL.hr
15.04.2021 13:15

Pošto su slavonski kolači, torte i ostale domaće slastice pravi hit ovih dana na društvenim mrežama, nakon ukusnih torti svećenika Ladislava i slastičarke Janje, donosimo vam recept i za Katin desert.

U slast!

Sastojci:

- 24 žlica brašna

- 21 žlica mlijeka

- prašak za pecivo

- 4 žlice kakaa

- 24 žlice šećera

- 3 jaja

- 300 g tamne čokolade za kuhanje

- 500 ml vrhnja za šlag

- bočica ruma

Priprema:

Izmutiti 3 jaja, dodati šećer, miksati da bude pjenasto, dodati mlijeko i potom brašno s praškom za pecivo i kakaom. Raspodijeliti dobivenu smjesu na 3 jednaka dijela i peći svaki biskvit na 180 stupnjeva 11 minuta.

Čokoladu istopiti na pari i staviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati i staviti da se ohladi. Ohlađenu čokoladu i vrhnje izmiksati zajedno i tako filovati ohlađene biskvite. Poslužiti hladno.