Večera za 5 na selu

Spoj pistacija, bijele čokolade i jagoda idealna je proljetna kombinacija: Donosimo Anin recept za ukusnu...

Ana je u 'Večeri za 5 na selu' za desert kandidatima pripremila tortu s bijelom čokoladom, pistacijom i jagodama, a nazvala ju je 'Tatina torta'. Kandidate je oduševio jedinstven okus Aninog kolača

RTL.hr
13.05.2023 16:00

DESERT: Tatina torta – Torta od pistacija i jagode

Sastojci:

300 g petit keksa

500 g jagoda

1 šalica očišćenih pistacija

4 žlice šećera

Malo limunovog soka

4 žlice gustina

2 žlice mlijeka

160 g maslaca

3 žlice mascarponea

200 g bijele čokolade

700 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Samljeti oko 300 grama petit keksa, dodati 160 grama otopljenog maslaca, pomiješati i napraviti podlogu.

Pola kilograma jagoda kuhati na laganoj vatri s četiri žlice šećera i malo limunovog soka. Nakon otprilike pola sata kuhanja, dodati četiri žlice gustina pomiješanog s malo mlijeka, a zatim smjesu preliti na kekse.

Samljeti očišćene pistacije (oko 1 šalicu), dodati 2 dcl slatkog vrhnja i napraviti pastu (u blenderu).

400 ml slatkog vrhnja izmiksati u šlag, dodati pastu od pistacija i 3 velike žlice mascarponea i sve dobro izmiješati. Dobivenu kremu namazati na sloj od jagoda. Za glazuru zagrijati 1 dcl slatkog vrhnja i 200 grama bijele čokolade, ohladiti pa preliti na vrh torte. Dekorirati po želji s malo pistacija i svježih jagoda.


Emisiju 'Večera za 5 na selu' pogledajte i na PLAYU .