Večera za 5

Baranjski specijalitet - grah iz zemljanog ćupa

Ekonomistica Sanja na svojoj je večeri htjela dočarati kako se kuhalo nekad pa je tako prirpemila jedno staro tradicionalno jelo "na žlicu".

Press
23.07.2019 19:00

"U ćupu sam htjela pripremiti jelo jer je to baš tradicionalani starinski oblik kuhanja, što danas rijetko tko radi pa sam imala želju pokazati ljudima nešto skroz drugačije, a opet tradicionalno", priznala je Sanja, koja za tu prigodu nije koristila bilo kakvu zemljanu posudu, već ćup koji se u njihovoj obitelji prenosi već generacijama.

"Ćup je odmoje bake i djeda, naslijedio ga je moj tata pa ćemo mi od njega i tako dalje", kazala je mlada ekonomistica, koja je u svoj ćup stavila grah, mrkvu, peršin, crveni i bijeliluk, domaće papričice, suho meso, slaninu, šunku i dimljenu hrskavicu. Sve navedeno je domaće i iz njihove "bašte".

Večera za 5 na selu

Kasnije je zapalila vatru te se grah u ćupu polako krčkao, a krajnji rezultat je bio odličan te su kandidati pohvalili njezino glavno jelo.

Hoće li i Sarah za večeras pripremiti nešto tradicionalno, pogledajte u 21 sat na RTL-u!