Večera za 5

Kristijan Benić otkrio tajnu svojih pljukanaca: "U tijesto stavim malo malvazije"

U srijedu je Zdenka pokazala kako ona priprema makarune, a u četvrtak je Kiki otkrio kako se rade domaći zarolani pljukanci.

Press
31.05.2019 13:00

Pobjednik četvrte sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' do sada je već uvježbao kako se radi domaća tjestenina jer je rado priprema, a otkrio je i mali trik koji je naučio u Istri.

"Umijesimo tijesto -brašno, voda i malo malvazije. To je jedan trikić koji sam naučio u Žminju, da se doda malo malvazije. Zatim zamijesimo i onda smjesu koju smo dobili oblikujemo. Treba uzetikomadić tjestenine, kratko zarolati kroz ruke i pustiti van da padne. To je klasični pljukanac, a ja ću danas napraviti motane pljukance. Svakoga ću udariti i svakoga dodatno malo zarolati jer će onda umak koji radim ući u te udubine pa će svaki pljukanac popiti još malo tog umaka", otkriva Kristijan Benić .

Kako je to točno Kiki napravio, pogledajte u videu, a nove savjete i inspiraciju za jela ne propustite u nadolazećim epizodama showa 'Večera za 5 na selu' od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te petkom u 20 sati na RTL-u!