Večera za 5

Suzana zna tajnu dobre kotlovine: Naučite kako se radi ovo ukusno tradicionalno mesno jelo

Suzana Žunec iz mjesta Bratina pokraj Pisarovine ovotjednim je kandidatima za glavno jelo odlučila pripremiti jedno od najstarijih hrvatskih tradicionalnih jela

Press
19.06.2019 11:00

Kotlovina je tradicionalno mesno jelo koje se najviše priprema u sjevernoj Hrvatskoj, a specifično je po tome što se priprema u velikom plitkom tanjuru koji se nalazi iznad vatre te se najčešće priprema u vrtu pored kuće.

Večera za 5 na selu

Tako ju je pripremala i Suzana iz Bratine koja je za svoju kotlovinu koristila razno miješano meso. Meso se najprije poprži na svinjskoj masti, potom se makne sa strane, porpži se luk i doda voda te se u tome "kupa" meso. Uz navedeno, začini se po želji sa soli, paprom, vegetom ili drugim začinima.

Meso iz kotlovineposluži se s prilozima, a uz to najbolje paše kuhaniili pečenikrumpirte salata.

U priloženom videu pogledajte kako je Suzana pripremala kotlovinu, a što će večeras skuhati Brankica, pogledajte u 21 sat na RTL-u!