"To je jedno od onih jela koje se prenosi s generacije na generaciju i tako ga nazivaš, ali zapravo nikad ne znaš zašto se tako zove. Možda su je jeli carevi i bila im je jako fina pa su je tako nazvali", objasnila je Tihana naziv svoje ukusne pite s jajima, dimljenim sirom, šunkom i kiselim krastavcima, koja je oduševila sve prisutne.
"Ja sam odmah po izgledu vidio da će to biti baš carsko. To je pravo ime za predjelo i poslije ovog se možda i ja budem osjećao kao car!", izjavio je Stjepan, kojeg se jako dojmilo Tihanino predjelo.
Gabrijeli se isto jako svidjelo te je prva ispraznila tanjur, a razmišljala je čak i o drugom komadu pite.
„Oduševio me izbor namirnica u piti. Nisam tražila još zato što nitko nikad ne traži još i ja uvijek prva pojedem“, izjavila je simpatična Gabrijela.
Ako se i vi želite osjećati kao car, svakako isprobajte Tihanin recept za čuvenu Carsku pitu.
Potrebni sastojci:
4 jaja
1 čaša jogurta (2 dcl)
1 čaša ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
Upravo se čita
Upravo se čita
Sol i papar po potrebi
150 g kravljeg sira
150 g dimljenog sira
150 g domaće šunke ili kulena
4-5 kisela krastavca
Žlica milerama za na vrh pite
Priprema:
Umutiti jaja mikserom, dodati jogurt, brašno, prašak, malo soli ako sir nije dovoljno slan, dodati ostale sastojke nasjeckane. Dobro izmiješati, izliti u kalup i peći na 200°C dok ne porumeni.