"To je jedno od onih jela koje se prenosi s generacije na generaciju i tako ga nazivaš, ali zapravo nikad ne znaš zašto se tako zove. Možda su je jeli carevi ibila im je jako fina pa su je tako nazvali", objasnila je Tihana naziv svoje ukusne pite s jajima, dimljenim sirom, šunkom i kiselim krastavcima, koja je oduševila sve prisutne.
"Ja sam odmah po izgledu vidio da će to biti baš carsko. To je pravo ime za predjelo iposlije ovog se možda i ja budem osjećao kao car!", izjavio je Stjepan, kojeg se jako dojmilo Tihanino predjelo.
Gabrijeli se isto jako svidjelo te je prva ispraznila tanjur, a razmišljala je čak i o drugom komadu pite.
Oduševio me izbor namirnica u piti. Nisam tražila još zato što nitko nikad ne traži još i ja uvijek prva pojedem", izjavila je simpatična Gabrijela.
Ako se i vi želite osjećati kao car, svakako isprobajte Tihanin recept za čuvenu Carsku pitu.
Potrebni sastojci:
4 jaja
1 čaša jogurta (2 dcl)
1 čaša ulja
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
Sol i papar po potrebi
150 gkravljeg sira
150 gdimljenog sira
150 gdomaće šunke ili kulena
4-5 kisela krastavca
Žlica milerama za na vrh pite
Priprema:
Umutiti jaja mikserom, dodati jogurt, brašno, prašak, malo soli ako sir nije dovoljno slan, dodati ostale sastojke nasjeckane. Dobro izmiješati, izliti u kalupi peći na 200C dok ne porumeni.