DESERT
Sastojci
GOTOVE KORE ZA BAKLAVU
500g 12 kora za baklave
SASTOJCI ZA PREMAZ - FIL
3 jaja
prstohvat soli
3.5dcl mlijeka 2.8%
1 dcl ulja biljno
1\2 praška za pecivo
70g griza
10dkg šećera
250g lješnjaka
250g oraha
SMJESA ZA PREMAZ
250g margarina za kreme
2 velike žlice ulja
SIRUP
1.4kg šećera
1.4l vode
1 limun narezan na kriške
Priprema
1. Za sirup pomiješamo šečer i vodu,stavimo kuhati i kad zakipi smanjiti vatru na najmanje i kuhati jos 45min.
15min prije kraja narezati na tanke šnite(fete) limun i kuhati ga do kraja.
Dobiveni sirup ohladiti u frižideru.
2. Jaja,prstohvat soli, mlijeko i ulje izmiksati.
3. U drugoj posudi ručno izmiješati gris, lješnjake, orahe, prašak za pecivo i šećer.
4. Izmiješane suhe sastojke dodati u smjesu od jaja, soli, ulja i mlijeka.
5. Rastopiti margarin i ulje.
6. Dobivenom smjesom premazati protvan kistom,staviti koru,premazati koru,stavit koru,premazati koru,staviti koru,premazati koru,staviti fil,staviti koru,premazati koru,staviti koru,premazatu koru,staviti fil...
Na kraju ostavite si tri kore za vrh baklave.
7. Tako gotov protvan ostavite da se odmara bar 4sata jer će bit lakše izrezati baklavu.
8. U zagrijanu pećnicu, pecite 20 min na 200 C a sljedećih 25 min na 180 C.
Tako vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.
Kako kuha novi kandidati , gledatelji će moći provjeriti u novim epizodama 'Večere za 5 na selu' od 30. siječnja od 20.15 na RTL-u!