Večera za 5 na selu

Silvio iz prošlogodišnje 'Večere za 5 na selu' nije samo majstor roštilja! Isprobajte njegovu slasnu baklavu

Silvio Stefanović, pobjednik goričkog tjedna 'Večere za 5 na selu' nedavno je u tom gradu otvorio prvi burger bar. Goste nije oduševio samo jelima s roštilja, već i slasnom baklavom. U nastavku doznajte recept

RTL.hr
28.01.2023 14:00

DESERT

Sastojci

GOTOVE KORE ZA BAKLAVU

500g 12 kora za baklave

SASTOJCI ZA PREMAZ - FIL

3 jaja
prstohvat soli

3.5dcl mlijeka 2.8%

1 dcl ulja biljno

1\2 praška za pecivo
70g griza
10dkg šećera
250g lješnjaka
250g oraha

SMJESA ZA PREMAZ

250g margarina za kreme
2 velike žlice ulja

SIRUP

1.4kg šećera
1.4l vode
1 limun narezan na kriške

Priprema

1. Za sirup pomiješamo šečer i vodu,stavimo kuhati i kad zakipi smanjiti vatru na najmanje i kuhati jos 45min.

15min prije kraja narezati na tanke šnite(fete) limun i kuhati ga do kraja.

Dobiveni sirup ohladiti u frižideru.

2. Jaja,prstohvat soli, mlijeko i ulje izmiksati.

3. U drugoj posudi ručno izmiješati gris, lješnjake, orahe, prašak za pecivo i šećer.

4. Izmiješane suhe sastojke dodati u smjesu od jaja, soli, ulja i mlijeka.

5. Rastopiti margarin i ulje.

6. Dobivenom smjesom premazati protvan kistom,staviti koru,premazati koru,stavit koru,premazati koru,staviti koru,premazati koru,staviti fil,staviti koru,premazati koru,staviti koru,premazatu koru,staviti fil...

Na kraju ostavite si tri kore za vrh baklave.

7. Tako gotov protvan ostavite da se odmara bar 4sata jer će bit lakše izrezati baklavu.

8. U zagrijanu pećnicu, pecite 20 min na 200 C a sljedećih 25 min na 180 C.

Tako vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.

Kako kuha novi kandidati , gledatelji će moći provjeriti u novim epizodama 'Večere za 5 na selu' od 30. siječnja od 20.15 na RTL-u!