Pavlova mini tortice
Sastojci :
Beze
6 bjelanjaka
Prstohvat soli
200 g šećera
2 vanilin šećera
2 žlice gustina
Krema :
1 komad Galetta puding od vanilije
250 ml vrhnja za šlag
150 ml hladnog mlijeka
1 žlica šećera
Dekoracija:
Voće po želji
PRIPREMA BEZE GNIJEZDA
1. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i miksajte najjačom brzinom.
2. Kada bjelanjci zapjene postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok miksate.
3. Nastavite miksati dok ne dobijete lijepi čvrsti šaum.
4. Dodajte gustin i sve sjedinite pjenjačom.
5. Smjesu dodajte u vrećicu za ukrašavanje sa postavljenim željenim nastavkom.
6. Na masnom papiru postavljenom u kalupu nanosite šaum praveći gnijezda. Prvo napravite donji krug i odmah nastavite nanositi još jedan sloj tako da sredina ostane prazna.
7. Pripremljena gnijezda stavite u zagrijanu pećnicu na 120 stupnjeva 1 h i 40 min.
8. Nakon pečenja ostavite ih da se ohlade.
PRIPREMA BRZE KREME
1. U posudu dodajte vrhnje za šlag, hladno mlijeko, šećer i Galetta puding od vanilije.
2. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete lijepu čvrstu kremu.
3. Pomoću iste vrećice i nastavka s kojom ste pravili gnijezda, možete nanositi kremu na njih.
DEKORACIJA
1. Za dekoraciju najbolje se slaže voće, koje može biti po vašem izboru.
2. Mini tortice držite u frižideru, mada ih možete poslužiti odmah nakon pripreme.