Bijelo-crni slatkiš
Čokoladna krema
500ml vrhnja za šlag
250 g tamne čokolade
Staviti 250ml vrhnja za šlag da se zagrije do vrenja, pa preliti preko nasjeckane čokolade. Miješati dok se ne otopi, a potom dodati još 250 ml vrhnja za šlag, pomiješati i ostaviti da se hladi 24 sata.
Biskvit
4 jaja
100g šećera
200g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite pa ostavite da se hladi 10 minuta.
Žumanjke miksati sa šećerom dok ne posvijetle. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, pa brašno prosijano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Prebaciti u pleh 25x35 cm koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva Celzijevih dvadesetak minuta.
Izvaditi pečeni biskvit, ohladiti, izrezati prema kalupu koji koristite. Ostatak biskvita narezati na kockice pa ga ubaciti u bijelu kremu.
Krema od bijele čokolade
200g bijele čokolade
200g vrhnja za šlag
200g mascarpone sira
ostaci biskvita
Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja pa preliti preko nasjeckane čokolade. Ohladiti barem sat vremena u hladnjaku. Zatim izmiksati mascarpone pa dodati ganache i ručno ga umiješati s mascarponeom i ostaviti u hladnjaku još dva sata.
Slaganje:
Na pladanj za posluživanje staviti biskvit pa vratiti obruč od kalupa.
Izvaditi bijelu kremu, smiksati ju kratko pa lagano umiješati kockice biskvita. Kremu razmazati po biskvitu.
Izvaditi čokoladnu kremu iz hladnjaka i miksati dok ne dobijete mousse. Ne predugo, da se ganache ne bi "raspao".
Kremu preliti na bijelu kremu i razmazati ravno. Tortu ostaviti u hlanjaku nekoliko sati ili u zamrzivaču dva sata. Ostatak kreme upotrijebiti za ukrašavanje.