Play ponuda
Play ponuda
OTOČKE DELICIJE

U 'Večeri za 5 na selu' prvi će se put kuhati na otoku Pašmanu!

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' upoznat ćemo zanimljive kandidate s otoka Pašmana; geodetkinju Josipu, kuharicu Mariju, domaćicu Nikolinu, krojačicu Rajnu te frizerku Božicu, ujedno i Nikolininu svekrvu, a jednu od njih na kraju tjedna čeka nagrada od 5000 kuna.

Image
RTL.hr/ 1.5.2022. u 10:00
Play ponuda

JOSIPA RAKITIĆ

Image
Foto:
Image

Josipa Rakitić dolazi iz mjesta Pašman, ima 58 godina, a za sebe kaže da je komunikativna i vesela osoba, zaljubljenica u kuhanje i sport - najviše nogomet i košarku. Po struci je ekonomistica, ali već godinama radi kao geodetkinja u jednom geodetskom uredu. Josipa je podrijetlom iz Slavonskog Broda, no puno vremena provodi u Splitu i na Pašmanu tako da je njezina kuhinja kombinacija Slavonije i Mediterana. Motivacija za sudjelovanje u 'Večeri za 5 na selu' su joj druženje, otkrivanje novih recepata i promocija otoka Pašmana, a vjerujemo da će poslužiti prave delicije zato što kaže da je njezina najveća vrlina to što kuha s ljubavlju.

MARIJA RALIĆ

Image
Foto:
Image

Iz mjesta Mrljane na otoku Pašmanu dolazi 35-godišnja ugostiteljica (kuharica i konobarica) Marija Ralić, koja se u kulinarski show 'Večera za 5 na selu' prijavila ponajprije zbog druženja i zabave. Za sebe kaže da je iznimno društvena, komunikativna, vesela, zabavna i pozitivna osoba koja voli ljude i veliki je borac. U slobodno vrijeme uživa u šetnjama prirodom, otkrivanju netaknutih ljepota otoka i druženju s prijateljima. Marija preferira mediteransku kuhinju, najčešće spravlja riblja jela, a perfekcionizam smatra svojom najvećom vrlinom prilikom spravljanja jela.

NIKOLINA JURALIĆ

Image
Foto:
Image

Krojačica Nikolina Juralić ima 28 godina i dolazi iz mjesta Kali, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se ponajprije zbog zabave i novog iskustva. Za sebe kaže da je zabavna, snalažljiva i druželjubiva, a otkako je postala majka, sve svoje slobodno vrijeme najradije provodi s djecom. Nikolina voli sve kuhinje i svojoj obitelji priprema razna jela, ali ipak priznaje da se najčešće odluči za variva. Svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što je jako brza prilikom pripreme jela, a manom to što dosta začini hranu.

RAJNA BRZIĆ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

Pašmana dolazi 54-godišnja Rajana Brzić, koja je po struci krojačica, a sada je vlasnica OPG-a. Osim toga, izrađuje sapune od magarećeg mlijeka i mirisne svjećice. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zbog druženja i novog iskustva, jako voli kuhati, a njezini bližnji hvale sve što im pripremi. Rajna preferira starinski tip kuhinje i tradicionalne recepte, najčešće spravlja ribu, obožava brudet i sva ostala jela mediteranske kuhinje. U slobodno vrijeme druži se s prijateljima i svojim psom te ide na folklor i, naravno, kuha. Svojom najvećom manom prilikom pripreme jela smatra to što ne isprobava dok kuha pa se ponekad ne pogodi sve začine.

BOŽICA JULARIĆ

Image
Foto:
Image

Iz mjesta Ždrelac na Pašmanu dolazi 59-godišnja frizerka Božica Jularić. Osim raznih sportskih aktivnosti kao što je, primjerice, brzo hodanje, bavi se i slikanjem, izradom sapuna, prirodnih krema, anđela od satena, heklanjem, štrikanjem i drugim kreativnim ručnim radom. Za sebe kaže da je vesela, radoznala, druželjubiva i pričljiva. Ima vrt u kojem uzgaja povrće, a osim toga ima i domaće životinje nedaleko od kuće. Preferira kontinentalnu kuhinju, pet puta u tjednu meso i dvaput riba, a u 'Večeri za 5 na selu' je odlučila sudjelovati kako bi predstavila otok i otočnu kuhinju, lijepo se provela sa svojim sumještanima, promovirala apartman i na kraju možda i pobijedila.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
BRAVO

Kandidat iz 'Večere za 5 na selu' Danijeli Martinović napisao pjesmu, a ona mu se javila: 'Dragi Nikola, vi ste super'

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU

Martina za RTL.hr o pobjedi u 'Večeri za 5 na selu' i novim prijateljstvima: 'Poziv za Nikolu i dalje vrijedi'

Play ponuda

Više s weba