Večera za 5 na selu

Zlatko oduševio kandidate svojom večerom i pobijedio: Evo recepata njegovih 'savršenih' jela

Zlatko Stošić pobjednik je ovotjedne 'Večere za 5 na selu', a mi vam donosimo recepte kojima ćete i vi oduševiti svoje goste

RTL.hr
18.03.2023 16:00

Ovotjedna 'Večera za 5 na selu' odvela nas je u Ogulin, a prvog dana kuhao je fizioterapeut Zlatko Stošić i svojom večerom osvojio maksimalnih 40 bodova. Njegovi protukandidati jela su opisali kao savršena, a mi vam donosimo recepte za sva tri - predjelo 'Šumu Striborovu' , glavno jelo 'Regočevu gozbu' i desert 'Veselu Kosjenku' .

'Šuma Striborova' – Rolada od puretine sa špinatom u lisnatom tijestu

Večera za 5 na selu

Sastojci:

1 luk

500 g lisnatog tijesta

500 g mljevene puretine

500 g špinata

Sol

Papar

Mljevena slatka paprika

300 g šampinjona

200 ml vrhnja za kuhanje

200 g cheddar sira

Postupak:

Špinat blanširati i procijediti, a lisnato tijesto razvaljati i na njega staviti mljevenu puretinu. Na to staviti špinat i naribati sir te zarolati. Staviti peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Za umak od šampinjona, luk sitno nascjeckati i prepržiti na ulju pa dodati gljive i pirjati oko 15 minuta. Uliti vrhnje za kuhanje i dodati začine te kratko prokuhati dok se ne zgusne.

'Regočeva gozba' – Teleća koljenica u umaku od povrća s pire krumpirom

Večera za 5 na selu

Sastojci:

5 odrezaka teleće koljenice

2 mrkve

2 lista celera

2 lovorova lista

4 rajčice (sjeckane)

300 ml pasirane rajčice

1 l goveđeg temeljca

1 kg krumpira

200 g ribanog sira

Malo maslaca

1 dcl mlijeka

3 luka

3 režnja češnjaka

Malo brašna

Sol

Papar

Postupak:

Odreske teleće koljenice uvaljati u brašno, posoliti i popapriti. Kratko prepržiti na ulju, oko tri minute sa svake strane. Na istu masnoću staviti nasjeckani luk, a potom dodati nasjeckanu mrkvu, celer i češnjak te sve zajedno pirjati oko 30 minuta. U posebnu tepsiju staviti teleće koljenice i na njih umak. Sve zaliti temeljcem te staviti u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat i pol.

Za pire krumpir skuhati krumpir te ga zgnječiti. Dodati maslac i mlijeko te ribani sir i sve dobro promiješati.

'Vesela Kosjenka' – Štrudla od jabuka

Večera za 5 na selu

Sastojci:

1 kg jabuka

Cimet

1 vanilin šećer

1 žlica šećera

800 g brašna

10 g soli

100 ml ulja

400 ml vode

Postupak:

Napraviti tijesto od brašna, soli, ulja i vode te ga tanko razvaljati. Jabuke oguliti i naribati te poredati u tri reda po tijestu. Na to dodati šećer, vanilin šećer i cimet te zarolati. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka na na RTL-u, a propuštene epizode pogledajte na PLAYU !